Egy győzelem és egy döntetlen a világbajnoki selejtezőn / O victorie și un egal în calificările la Campionatul Mondial de futsal

🇭🇺

Mánya Szabolcs ismét a válogatottban szerepelt. Október 6-án és 10-én lépett pályára a román válogatott színeiben, Hollandia ellen. 

fotó: frf.ro

Az első mérkőzésen Piteștien játszott hazai közönség előtt a válogatott. Az első 20 perc után vezetett a román nemzeti csapat (1-0), azonban a félidő után sikerült egyenlíteniük a hollandoknak. A mérkőzés utolsó percében szerezte meg a győztes gólt a román válogatott, Savio Valadares góljával. A végeredmény 2-1 lett, a mérkőzésen játékos-edzőnk, Mánya Szabolcs főleg védekezésben segítette a csapatot. 

A második mérkőzésen, amit idegenben, Almerében játszottak 1-1-es döntetlennel végződött. A nemzeti csapat jelenleg a csoport második helyét foglalja el, két mérkőzéssel a selejtező vége előtt. Egy idegenbeli meccs Azerbajdzsán, és egy hazai mérkőzés Kazahsztán ellen vár még Mánya Szabolcsékra. 

 fotó: frf.ro

Világbajnoki selejtező, elitkőr
A-csoport állása
1. Kazahsztán 12 pont
2. Románia 7 pont
3. Azerbajdzsán 3 pont
4. Hollandia 1 pont 

 

🇷🇴

Mánya Szabolcs a fost din nou în echipa națională. Pe 6 și 10 octombrie, el a evoluat pentru echipa națională a României împotriva Olandei.

Primul meci a avut loc în Pitești, în fața propriului public. După primele 20 de minute, echipa națională română conducea cu 1-0, dar olandezii au reușit să egaleze după pauză. Golul victoriei pentru echipa națională română a fost marcat în ultimul minut al meciului de Savio Valadares. Scorul final a fost 2-1, iar în acest meci, jucătorul-antrenor Mánya Szabolcs a ajutat echipa mai ales în apărare.

Al doilea meci s-a încheiat cu un rezultat de 1-1 și a avut loc în deplasare, la Almere. Echipa națională se află acum pe locul al doilea în grup, cu două meciuri rămase înainte de încheierea calificărilor. Urmează un meci în deplasare cu Azerbaidjan și un meci acasă cu Kazahstan pentru Mánya Szabolcs și colegii săi.

Calificări la Campionatul Mondial, etapa elită
Clasament Grupa A

1.Kazahstan – 12 puncte
2.România – 7 puncte
3.Azerbaidjan – 3 puncte
4.Olanda – 1 punct

Leave a Reply

%d