Nyilatkozatok az első Euroliga mérkőzés előtt / Declarații înaintea primului meci din Euroligă

🇭🇺

Zoran Mikes vezetőedző és Masa Jankovic rövid nyilatkozata a Euroliga alapszakaszban való debütálás előtt.

“Először is úgy gondolom, hogy még mindig kicsit ámulatban vagyunk az Euroliga selejtezőn elért eredményünktől. Talán az első két napban érzékeltük, hogy kicsit érzelmileg és fizikailag is kimerültek vagyunk. Nagyon remélem, hogy az első mérkőzésig, amit játszani fogunk, felkészülünk, és minden játékos plusz erőfeszítést tesz. A stáb is nagyon készül a mérkőzésre, és remélhetőleg a játékosok képesek lesznek végrehajtani a tervet. Az Euroliga idén különleges számunkra. Szerettünk volna ott lenni ebben a társaságban. Most itt vagyunk, és most már nem mondhatjuk, hogy csak álmodtunk a kvalifikációról. Egyszer azt hallottam, ahhoz, hogy álmodj valamiről, célokat kell kitűznöd magadnak. Ebben a pillanatban nem igazán tudom, milyen célokat tűzhetünk ki, mert az elsődleges célunk az volt, hogy megpróbáljunk kvalifikálni. De vannak olyan célok, amiket ki kell tűznünk magunk elé, a miénk az, hogy néhány győzelmet szerezzünk, és elkerüljük az utolsó helyet. Vannak célok, amiket ki kell tűznünk, és ha elkötelezettek vagyunk amellett, nem számít, mennyire álmodozunk, meg tudjuk valósítani, de ehhez szükséges a következetesség is. Az idő előttünk áll, és igazán remélem, hogy sokat fogunk tudni dolgozni, és minden mérkőzésen jobbak leszünk. Elértünk egy lépcsőfokot, de a szezon hosszú, és a kezdet mindig nehéz. Viszont még mindig bennünk van az a tűz, amit a kvalifikáció során is éreztünk. Így remélem, hogy készen állunk az első zaragozai mérkőzésre. Jó csapatuk van, tavaly megnyerték a spanyol kupát, néhány új játékos is érkezett, és megtartottak néhány fontos embert az előző évből. Magasabb játékosaik vannak, mint nekünk, ők mondhatni túlméretezettek, mi kicsit alulméretezettek vagyunk, de meglátjuk, hogyan fogunk megbirkózni ezzel, talán találhatunk néhány előnyt a játékunkban ebből. Védekezésben kétségtelenül ugyanannyi, vagy még nagyobb erőfeszítésre lesz szükségünk, mint a rigai kvalifikáció során. De ne felejtsük el, hol vagyunk és mit tettünk. Csak élvezzünk minden mérkőzést. Azt szeretném, hogy örömmel játsszunk, és boldogok legyünk, hogy itt lehetünk. Ez az elsődleges dolog, és ezzel az attitűddel hiszem, hogy a mérkőzések jók lesznek.” – mondta Zoran Mikes.

“Büszkék vagyunk mivel sikerült bejutni az Euroliga alapszakaszába. A Zaragoza elleni mérkőzésen megmutatjuk mire vagyunk képesek, és a csapaton belüli összhangot. Minden labdáért küzdeni fogunk, és a városunkat a legjobb módon fogjuk képviselni.” – nyilatkozta Masa Jankovic.

🇷🇴

Declarația antrenorului principal Zoran Mikes și a lui Masa Jankovic înaintea debutului în faza de grup a Euroligii.

“În primul rând, cred că încă suntem un pic sub impresia calificării noastre în EuroLeague. Poate în primele două zile ne-am simțit puțin emoțional și fizic epuizați. Sper cu adevărat că până la primul meci pe care îl vom juca, vom fi pregătiți și vom face un efort suplimentar  din partea tuturor jucătorilor. Staff-ul se pregătește pentru jocuri cât mai bine posibil pentru a obține maximul, și sperăm că jucătorii vor reuși să pună în aplicare planul.
Cu siguranță, începutul EuroLeague este ceva special pentru noi anul acesta. Ne doream să fim aici în această companie. Așa că acum suntem aici, nu putem spune,  că visul nostru era doar să ne calificăm. Am auzit odată că: pentru a visa ceva, trebuie să-ți stabilești niște obiective. În acest moment, nu știu cu adevărat ce fel de obiectiv putem să ne stabilim. Deoarece obiectivul nostru primar era să încercăm să ne calificăm, dar există și alte obiective pe care le putem stabili în fața noastră, precum obținerea unor victorii sau evitarea ultimului loc. Trebuie să ne stabilim anumite obiective și când ești dedicat unui obiectiv, nu contează cât de mult visezi, poți reuși. Dar, de asemenea, pentru a face acest lucru, ai nevoie de consecvență  . Timpul este în fața noastră și sper cu adevărat că vom munci mult și vom fi mai buni în fiecare joc. Am ajuns unde ne doream să fim, dar acum sezonul este lung și începutul este întotdeauna dificil. Totuși, avem încă acea pasiune pe care am avut-o în calificări. Așa că sper că vom fi pregătiți pentru primul meci la Zaragoza. Zaragoza este o echipă bună, au câștigat Cupa Spaniei anul trecut, au adus câțiva jucători noi în echipă, dar au păstrat și câțiva jucători, piese importante de anul trecut.
Echipa lor are o dimensiune bună în comparație cu noi, sunt un pic supra-dimensionați, în timp ce noi suntem un pic sub-dimensionați. Vom vedea cum vom gestiona asta. Poate vom putea găsi unele avantaje în jocul nostru datorită acestui aspect. Cu siguranță, în apărare, vom avea nevoie de un efort la fel de mare sau mai mare decât în meciurile de calificare cu Riga. Dar să nu uităm unde suntem și ce am realizat, trebuie pur și simplu să ne bucurăm de fiecare joc. Vreau să fim fericiți că jucăm, acesta este primul lucru, și cu această atitudine cred că vom avea multe meciuri bune.” – a declarat Zoran Mikes.

“Suntem mândri că am reușit să ajungem în sezonul regulat al Euroligii. În meciul împotriva echipei Zaragoza, vom demonstra ce suntem capabili și chimia din cadrul echipei. Vom lupta pentru fiecare minge și vom reprezenta orașul nostru în cel mai bun mod posibil”- a declarat Masa Jankovic.

 

Leave a Reply

Discover more from ACS Sepsi-SIC

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading